10 jaar Disco Dubbel D: “Het gaat niet alleen over tieten”

14 mei 2024

Dennis en Daan vormen al 10 jaar Disco Dubbel D. Dit vieren ze zondag 19 mei in Den Thuur in Achtmaal. Hoogste tijd om met de heren terug te blikken en te kijken naar de toekomst.

Dennis van Hooijdonk en Daan Vernooij hadden 10 jaar geleden als een gezamenlijke passie, namelijk bouwen aan een carnavalswagen. Dennis in Teteringen en Daan in Dorst. De heren gingen regelmatig bij elkaar in de bouwschuur kijken. Op een van deze bouwschuur avonden is onder het genot van een biertje het idee ontstaan voor een DJ-duo, geïnspireerd door Disco D’n Donkere Wolk. Na nog wat biertjes was ook de naar Disco Dubbel D een feit, referent naar de eerste letters van hun naam. Ja, het gaat niet alleen over tieten, lacht Daan.

De mannen zijn begonnen met promotie maken met stickers en op sociale media. We hebben ons er altijd doorheen gebluft, geeft Dennis aan. Zo maakte de mannen filmpjes op feesten en deden ze alsof ze er zelf hadden gedraaid.

Eerste feest
Het eerste feest waar ze draaide was in Gilze bij het feest van Leger des pils. Niet veel later stonden de mannen voor het eerst in Den Thuur in Achtmaal. De eerste keer hier, ging er gelijk een volle bus bezoekers mee. Den Thuur is een soort van huiscafé geworden, geven de mannen aan. ‘Ook al komen we er beide niet vandaan’.

Soundcloud
Naast het draaien heeft Disco Dubbel D ook mixen gemaakt op Soundcloud, onder de naam Hontige Rouwdouw Mix. Momenteel ruim 2 miljoen keer beluisterd, verteld Daan trots.

Bijzondere feesten
Bij de vraag naar bijzondere boekingen, komt gelijk Waailand Feestival – Made in China van 2019 ter spraken. We stonden hier in de Afhaalchinees tent van DJ Jantje, verteld Dennis. De heren kijken met veel plezier terug op de avond.

Ook de eerdere jubileums voor het 5 en 6 jaar bestaan in Den Thuur waren grote hoogte punten voor de heren.

Het moet wel leuk blijven
De heren hebben ongeveer 1 boeking per maand. ‘Het moet wel leuk blijven’, zegt Dennis. ‘Het moet niet teveel moeite kosten’ vult Daan aan. De mannen vinden het ook belangrijk zelf te feesten. Ook op de avonden dat ze draaien, maken ze er naast het draaien ook daarna zelf een feest in de tent.

Jubileum feest
Het 10 jaar jubileum beloofd een groot feest te worden op zondag 19 mei in Den Thuur. Met Den Thuur ALLSTARS, DJ Potato, Ransom en natuurlijk de mannen zelf. Het beloofd een avond te worden met een feest, zoals dit alleen vroegen kon. ‘Er komen verschillende bussen en we verwachten het al vroeg druk’. De entree is 10 euro.

Toekomst
Voor de toekomst dromen de mannen nog een keer te mogen draaien op de Zwarte Cross. Ook een eigen feest zou mooi zijn, maar het moet niet te veel moeite zijn, aldus de mannen. Wie weet vieren de mannen op deze manier hun volgende jubileum, want aan stoppen denken de mannen voorlopig niet.