Vier bijzonder parades in Brabant

22 augustus 2023

De komende weken zijn er vier bijzonder parades in Brabant, deze parades komen er aan. De eerste is komende zondag al!

Brabantsedag
Zondag 27 augustus is het tijd voor de 64e Brabantsedag. De theaterparade overdonderd en verwonderd je in de straten van Heeze. Met het thema ‘Eureka!’. Deze welbekende uitroep (‘Ik héb het!’) van de Griekse wiskundige Archimedes verwijst naar ontdekkingen, uitvindingen en theorieën. Aan de zestien wagenbouwersgroepen de uitdaging om een uitvinding van een Brabander of juist een ontdekking ín Brabant te vertalen naar totaaltheater.

De grootste theaterparade van het jaar begint om 13.30 uur. De pre-parade begint om 12.30 uur. Rond het parcours zijn er vijf sfeerpleinen met (straat)theater en veel muziek.

Corso Zundert
Zondag 3 september gaan de negen meters hoge wagens weer door de straten van Zundert. Wagen geheel bedekt met bloemen, geheel geduwd door mensen. Corso Zundert toont je de magie van het grootste corso ter wereld. Op maandag 4 september zijn de wagen te bekijken op het tentoonstellingsterrein.

De parade start om 13.30 uur. Naast de parade is er volop feest met onder andere optredens van Staal met Glazen, De Fik Erin en Band with Benefits.

Corso & Cultuur Festival
Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar slaan de handen ineen. Samen zorgen ze met het Corso & Cultuur Festival op 9 en 10 september voor dé opening van het culturele seizoen in Valkenswaard. Dit jaar met het thema: Hocus Focus – “Het is niet wat het lijkt”.

Bewonder op zaterdagmiddag alle dahlia-objecten, bezoek kinderactiviteiten op de Markt met het hele gezin en geniet van vele previews en muzikale optredens.

Op zondag is er de corsoparade. Laat je verrassen en kijk je ogen uit bij de 13 prachtige corsowagens. De parade wordt aangevuld met 9 jeugdwagens. Alle corsowagens zijn vanaf 10.30 uur al te bewonderen op hun startlocatie. Om 14.30 uur start de corsoparade en na de parade worden alle wagens rondom de markt geplaatst en kun je ze nog van dichtbij bekijken.

Goirlese Reuzenoptocht
Op zondag 17 september trekt de 2e internationale Goirlese Reuzenoptocht door het centrum van Goirle. Een schitterend schouwspel van kleurrijke reuzen en reuzinnen. 48 Nederlandse, Belgische en Franse reuzen komen aan je voorbij. Na afloop worden de deelnemende reuzen en reuzinnen opgesteld op het Kloosterplein en op diverse plekken in het centrum van Goirle.

Bekijk onze hele party-agenda