Vele toppers op gratis Festival van het Levenslied Tilburg

31 mei 2023

TILBURG – Op 3 en 4 juni staat het centrum van Tilburg op zijn kop met het Festival van het Levenslied. Het grootste, gratis festival in zijn soort. Zo’n 50.000 mensen genieten jaarlijks van de beste en bekendste Nederlandstalige artiesten.

Met is de line-up grote Nederlandstalige klasse. Vertrouwde namen als Stef Ekkel, Ben Cramer, Sieneke, Corry Konings en Ammar staan op zaterdag op het podium op de Paleisring.

Het hoogtepunt van de zaterdag is het orkestdrieluik. Het Euregio Jeugdorkest, dat bestaat uit de grootste talenten van de conservatoria in Zuid-Nederland en Vlaanderen, zullen de miniconcerten van Danny de Munck, Ruth Jacott en John West muzikaal begeleiden. Drie ervaren topartiesten mét toporkest.

De zondag wordt afgetrapt door talenten uit eigen stad tijdens het Tilburgs Rondje. René Schuurmans, Robert Pater, Jeffrey Kuijpers, Wilbert-de Toreador-Pigmans, Marianne Weber en Quido van de Graaf komen daarna.

Het Festival van het Levenslied wordt in stijl afgesloten met drie van de grootste Levensliedsterren van dit moment. Wesly Bronkhorst, Django Wagner en Tino Martin geven alle drie een miniconcert. Ook nu onder begeleiding van het Euregio Jeugdorkest.

Foto: Jack’s Festival van het Levenslied Tilburg