Nieuwe KPJ in Alphen heeft volop plannen

16 maart 2024

ALPHEN – Waar er de afgelopen jaren verschillende KPJ’s zijn verdwenen in Brabant, is er dit jaar gewoon een nieuwe KPJ opgericht in Alphen! Wij spraken met de kersverse voorzitter en vice-voorzitter over de plannen van KPJ Alphen.

Joyce van de Broek liep al een aantal jaren rond met het idee voor een eigen KPJ voor Alphen en omgeving. Tijdens de trekkertrek in Alphen heeft ze de eerste jongeren enthousiast gemaakt met haar idee. Het was Bart Klaassen die na de trekkertrek met Joyce contact zocht om het idee echt verder op te pakken.

Met hulp van KPJ Bavel en de overkoepelende organisatie KPJ Brabant heeft de KPJ echt vorm gekregen en is er nu een 5-koppig bestuur. Hierin is Bart voorzitter en Joyce vice-voorzitter. Ondertussen begon het plan ook bekend te worden in het dorp en stroomde de eerste leden binnen. Met ruim 80 leden is KPJ Alphen in één klap, een van de grotere KPJ’s van Brabant.

Brabant telt op dit moment 36 KPJ’s, waar KPJ staat voor Katholieke Plattelands Jongeren.

Plannen
KPJ Alphen reist binnenkort af naar Udenhoud onder zeil en hoopt hier dit jaar nog vele busreizen aan toe te voegen. Waar ze heen gaan, willen ze samen met de leden bepalen tijdens de eerste algemene ledenvergadering deze maand. Tijdens de feesten is de nieuwe KPJ te herkennen aan ‘KPJ Alphen truien’ en zijn ze gewapend met stickers.

Maar de plannen voor KPJ Alphen zijn groter. Ze hopen in november een nieuw tentfeest neer te zetten en willen ze sportactiviteiten gaan doen. Ondanks het nieuwe bestuur, is er veel kennis bij de bestuursleden over het organiseren van feesten vanuit andere activiteiten in het dorp.

De nieuwe KPJ is vooral trots dat ze op deze manier de jeugd bij elkaar kunnen houden, ondanks dat er steeds minder cafés zijn in het dorp. ‘Het is leuk om nieuwe jongeren te leren kennen’ zo zegt Joyce enthousiast.

Niet helemaal nieuw
Helemaal nieuw in KPJ Alphen niet, zo is er tot z’n 40 jaar geleden ook een KPJ Alphen geweest. De nieuwe KPJ Alphen is nog opzoek naar informatie over de oude KPJ en wie weet organiseren ze een reünie voor de leden van de oude KPJ Alphen. Plannen genoeg bij de nieuwe KPJ.