Nieuwe energie voor Steprace Rotterdam-Den Hout

13 april 2024

DEN HOUT – Nieuwe energie voor de oudste steptocht van het land. Met maar liefst 5 nieuwe bestuursleden wordt de vernieuwing ingezet bij de Steprace Rotterdam-Den Hout. Wij spraken met bestuursleden Melissa van Ham en Maarten van Loon.

Een groot deel van het oude bestuur was al jaren bij het evenement betrokken en vond het na vorig jaar mooi geweest, het was tijd om nieuwe bestuursleden te werven. Deze werden gelukkig gevonden en met maar liefst 5 nieuwe en 3 oude bestuursleden is het bestuur weer compleet en klaar voor de komende editie.

Naast het bestuur zijn er dit jaar ook voor het eerst verschillende werkgroepen, verteld Melissa. Iets wat zeer goed bevalt.

De steprace vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 juni. Hierbij zijn er, net als andere jaren, vier opties namelijk de standaard tocht, het retourtje, Brakkentocht en de Seniorentocht.

Aan de tocht zelf verandert niets, verzekert Maarten. Wel is er een nieuw startpunt voor de Brakkentocht en de Seniorentocht, namelijk bij Café Ligthart in Lage Zwaluwe.

Het feest na de finish wordt wel onder handen genomen en er wordt momenteel hard gewerkt om er een groot feest van de maken.

Het vernieuwde bestuur heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten, zo is er een nieuw logo, nieuwe website en zijn ze voortaan ook actief op Instagram. Ook zijn de inschrijvingen dit jaar eerder begonnen en dit werpt zijn vruchten af. De eerste aanmeldingen stromen al binnen.

Het bestuur kan rekenen op de steun van vele vrijwilligers en trouwen sponsoren, waar ze erg blij mee zijn. En ook kunnen ze nog terecht bij de gestopte bestuursleden voor kennis van het evenement wat zij de afgelopen jaren op de kaart hebben gezet.

Het vernieuwde bestuur is enthousiast van start en ziet de toekomst positief in. Ze hopen dat het deelnemers aantal de komende jaren weer gaat stijgen en er weer meer toeschouwers langs de route gaan staan.

Inschrijven
Ben je enthousiast geworden? Inschrijven voor de Steprace Rotterdam-Den Hout kan via steprace.nl/tochten .