Dollemansdagen Raamsdonk: ‘Al ruim 30 teams’

29 mei 2023

RAAMSDONK – Na enkele jaren van afwezigheid zijn de Dollemansdagen weer terug in Raamsdonk. Met een vernieuwd bestuur maar met vertrouwde zeskamp. Wij spraken er over met bestuursleden Nick en Bart.

De toekomst voor het dorpsevenement was wel even onzeker, geeft Nick Fleischmann aan. Hij draait al een aantal jaren mee in het bestuur, wat na de coronaperiode flink was inkrimpt. Het overgebleven bestuur informeerde bij KPJ Raamsdonk, vanwaar het evenement in het verleden ook is ontstaan. Voor de KPJ kwam deze vraag op het juiste moment, zij waren zoekend naar weer een eigen evenement en het jubileum feest van afgelopen jaar smaakte naar meer, zo verteld Bart Marcelissen.

De twee partijen bundelen hun krachten voor een nieuwe editie van de Dollemansdagen. Over één ding waren de organisaties het snel eens, dit mooie evenement mag niet verlopen gaan.

Dit jaar bestaat de Dollemansdagen uit 1 dag, namelijk zondag 2 juli met het vertrouwde zeskamp. Met dit jaar 3 nieuwe onderdelen en een extra groot feest na afloop met muziek voor jong en oud.

Het dorpsevenement vindt weer plaats in het weiland aan de Kerklaan, al wordt het nog wel passen en meten lacht Nick. Een groot deel van het weiland is momenteel namelijk ingezaaid met broccoli. Maar het overgebleven weiland is afgelopen week nog nagemeten en het zou moeten passen, geven de heren aan.

Team bestaand uit minimaal 6 personen kunnen nog zicht inschrijven voor de zeskamp, afgelopen weken hebben zicht al ruim 30 teams aangemeld. Inschrijven kan via: www.dollemansdagen.nl