Dit zijn de leukste plekken om de elfde van de elfde te vieren

4 november 2023

Het carnavalsseizoen gaat van start! Zaterdag is het de elfde van de elfde en zijn er weer vele toffe feesten in Brabant. Dit zijn volgens ons de leuke plekken om het te vieren.

De Parade, Den Bosch
De Parade stroomt zaterdag weer vol en kleur rood-wit-geel. De klokken van de Sint-Jan luiden, het volkslied wordt gezongen. Zo wordt om exact 11:11 uur hier officieel het carnavalsseizoen geopend. Daarna gaat het feest door met een uitgebreid programma op de Parade en op de Markt. Dit alles natuurlijk in een blauwe Boerenkiel.

11/11 Veurgloeien, Eindhoven
Het carnavalsseizoen wordt in Eindhoven afgetrapt in Vibes met de eerste editie van 11 11 Veurgloeien. Met optredens van Marco Schuitmaker, Jan Biggel, Ferry de Lits, Wilbert Pigmans, Gullie, Gebroeders Rossig, Schorre Chef & MC Vals en Nickelbass.

Het Elfde van de Elfde festival, Someren-Heide
In Someren-heide pakken ze groots uit met het Elfde van de Elfde festival met in de tent optredens van Veul Gere, Draaimakers, Set Vexy, Lawineboys, Joey Martens en diverse bloaskapellen.

Kroeg Kojjere, Made
In Made komt CS De Mayenèrs met een nieuw evenement, namelijk Kroeg Kojjere. Een kroegentocht langs de kroegen in Made. Kroeg Kojjere is geïnspireerd door het Klunen in Breda. Voor de mensen die niet willen lopen, rijd er ook een borrelbus tussen de kroegen.

Binnenstad, Breda
Elluf Elluf wordt in Breda grootser aangepakt dan ooit! Op zaterdag zullen maar liefst vier pleinen in de stad van 13.11 tot 23.11 uur bruisen van de festiviteiten. Stichting Kielegat zet samen met de Bredase horeca een gevarieerd programma neer voor jong en oud. Op de Grote Markt, het Kerkplein, de Havermarkt en bij de Haven gaat het feest los met onder andere Veul Gère, Gullie, Gebroeders Rossig, Peterselie en Mosterd na de Maaltijd.

Bekijk onze hele party-agenda

Foto: Oeteldonk