Unieke inhaaloptocht in Raamsdonk samen met Raamsdonksveer

24 februari 2020

RAAMSDONK – Carnaval maak je samen en hier gaan ze in Raamsdonksveer en Raamsdonk wel heel ver in. Nadat beide optochten afgelopen weekend afgelast moesten worden, komen zijn op carnavalsdinsdag met een gezamenlijke optocht die plaatsvind in Raamsdonk vanaf 14.11 uur.

Om alles in goede banen te leiden worden de toegangswegen richting Raamsdonk afgesloten vanaf 9.00 uur. Dit om de grote wagens de gelegenheid te geven om op te bouwen en op tijd bij de start te komen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid door verkeersregelaars.

De wegafsluitingen zijn gestationeerd op de Heemraadsingel vóór het viaduct over de A59 en vanuit Waspik op de Schansstraat ter hoogte van de oude Rabobank. Ook vanuit ‘Het Gat’ richting Raamsdonk staat ter hoogte van de Hoge Waai een wegafsluiting.

Het verzoek is om zo veel mogelijk met de fiets te komen, maar mocht het toch nodig zijn om met de auto te komen dan kunt u parkeren op de volgende plekken:

– Camping de Bonte Kraai
– VV Raamsdonk (bereikbaar via wegafzetting bij de ‘Oude Rabobank’)
– Het zwembad de Ganzenwiel
Vanaf 11.30 uur tot 14.00 uur rijden er pendelbussen tussen het zwembad de Ganzenwiel en het tunneltje bij de Lambertuskerk.

De prijsuitreiking vindt rond 8 uur plaats in Raamsdonksveer op het Heereplein. Vanuit Raamsdonksveer, sluit ook Geertruidenberg aan en wordt carnaval voor de 3 kernen gezamenlijke afgesloten met een lampionnenoptocht en het verbranden van de drie mascottes.