Dit was de veel besproken Guus Meeuwis imitator

14 oktober 2021

Wie was toch die Guus Meeuwis imitator op het Kruikenstrand bij Beachy, Tilburg afgelopen weekend? 3FM radioDJ Rob van de Radio en politiek verslaggever Thomas van Groningen spraken over een legendarisch optreden.

Via het boekingskantoor Foppers in Concert komen we in contact met de enige echte Guus Meeuwis imitator, de Brabantse Menzo Kortland. Ook hij heeft van het optreden genoten en beschrijft het als één van de mooiste optredens. ‘het is magisch om voor een half uur Guus Meeuwis te mogen zijn’.

Als hij zondag zijn mobiel weer aanzet, weet hij niet wat hem overkomt. Hij wordt overspoelt met positieve reacties over zijn Guus Meeuwis optreden met tussendoor opmerkingen als ‘ik heb een stijve’. Menzo vindt het juist leuk dat zijn grapjes ook worden opgemerkt. Meestal zijn er maar een paar mensen die het horen, aldus de zanger. Hij vindt het mooi om er een grappige act van te maken met uitspraken die we de echte Guus niet zo snel zouden horen zegen.

In 2017 won Menzo de Sound-Alike of Music Award voor beste imitator van Nederland met zijn imitaties van Guus Meeuwis en Gers Pardoel. Want naast Guus Meeuwis heeft Menzo nog veel meer imitaties in zich en treed naast de Guus Meeuwis imitator ook op als een allround imitator.

Al die showbizz is hem zeker niet vreemd, want door de weeks is hij werkzaam als redacteur voor het SBS programma Shownieuws.

De Guus Meeuwis imitator ook op jou feest? Zie www.foppersinconcert.nl