Corso Zundert en Valkenswaard 2020 definitief afgelast

31 maart 2020

ZUNDERT – Na uitgebreid overleg is door de stichting Corso Zundert besloten dat het evenement op de eerste zondag van september in 2020 niet doorgaat. De corona crisis maakt het dit jaar onmogelijk en onverantwoord om het grootschalige evenement te realiseren.

De huidige maatregelingen zorgen er van dat de voorbereidingen niet uitgevoerd kunnen worden. De twintig buurtschappen zouden nu beginnen met het aanplanten van hun dahliavelden, het opbouwen van de corso bouwplaatsen en het bouwen van de corsocreaties.

Voor de stichting Corso Zundert zijn er op dit moment te veel onzekere factoren om door te gaan met de voorbereidingen van het grootschalige publieksevenement. Bij alle afwegingen van het bestuur staat de gezondheid en veiligheid van de honderden vrijwilligers én het publiek op de eerste plaats. Het Corso Zundert wordt al tachtig jaar gemaakt door de gemeenschap. Het is belangrijk om het Corso toekomstbestendig te houden voor volgende generaties. Continuïteit en het voortbestaan van het Corso zijn daarom eveneens belangrijke afwegingen.

Voorzitter Jos Jochems: “Ik begrijp dat dit besluit een teleurstelling is voor veel corsobouwers. Het in groepsverband bouwen aan de corsocreaties speelt een grote rol in de levens van veel Zundertse corsoliefhebbers. Wat dat betreft is ‘social distancing’ (sociale afstand houden) in de corsowereld niet onze sterkste kant. Uiteraard is afstand houden nu het állerbelangrijkste om júist elkaar te helpen hier zo snel mogelijk uit te komen.”

Ook Corso Valkenswaard laat weten dan het corso niet doorgaat op zondag 13 september 2020.