24-uurs Solexrace Festival schuift door naar 2022

2 juni 2021

HEESWIJK-DINTHER – Met pijn in het hart, “dat is een understatement”, heeft de organisatie van het 24-uurs Solexrace Festival moeten besluiten om het evenement dat op 27, 28 en 29 augustus zou plaatsvinden in de Heeswijks-Dintherse bossen wederom een jaar door te schuiven.

Het festival telt inmiddels ruim 25.000 bezoekers, maar kan bij annulering geen aanspraak maken op het garantiefonds voor evenementen. “Er zijn nog veel te veel onzekerheden en daarmee worden de risico’s voor ons écht te groot. We zouden daarmee de continuïteit van ons mooie evenement in gevaar brengen. We doen het goed of we doen het niet!”

“We willen geen half werk, alles aan het 24-uurs Solexrace-plaatje moet van voor tot achter kloppen. Maar we zullen in 2022 de schade van de afgelopen jaren dik, vet, dubbel, dwars, ondersteboven en op zunne kop met iedereen inhalen. Niet op anderhalve meter en zelfs niet op anderhalve millimeter.
Dan smelten we als vanouds samen tot een grote bruisende massa”, aldus organisatoren Merlin en Roy. “Wat in het vat zit verzuurt niet.

Aan ideeën hebben we geen gebrek. Die zijn er volop. Die brengen we volgend jaar ten uitvoer. We doen er eigenlijk jaarlijks een schepje bovenop. Na 2 jaar noodgedwongen stilte laten we in 2022 een kiepwagen komen en halen we de ‘schade’ met iedereen in.” Gekochte kaartjes, inschrijvingen en
consumptiebonnen blijven geldig voor de volgende editie.