Wegens groot succes nieuwe shows ‘Efteling in Concert’

21 juni 2022

Efteling in Concert krijgt extra shows in ‘s-Hertogenbosch op 16 oktober en in Rotterdam op 29 oktober. Hiertoe werd besloten nadat de eerste drie concerten binnen een aantal weken uitverkocht waren. De kaartverkoop voor de extra shows in Rotterdam en Den Bosch is per direct gestart via www.cinemainconcert.nl/efteling

Annerieke Glaser, co-founder van Cinema in Concert: “We zijn enorm trots dat we zoveel mensen mogen verwelkomen tijdens Efteling in Concert. Het succes lijkt te zitten in de combinatie van de iconische muziek van de Efteling, het Metropole Orkest en het 70-jarige jubileumjaar van het attractiepark. Hoewel de cultuursector worstelt sinds corona, weten de mensen het theater gelukkig weer massaal te vinden en daar zijn we heel blij mee.”

De voorbereidingen van de show zijn momenteel in volle gang. Het orkest speelt een speciaal ontwikkelde suite, waarin de muziek van de Efteling voor iedere gast op majestueuze wijze tot leven komt. Het Metropole Orkest staat bij deze concerten onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. Luttikhuis is een bekende naam in musicalland en was in het verleden o.a. betrokken bij grote Nederlandse producties als Miserables, Cats en Lion King. Naast het 65-koppige Metropole Orkest (speciaal voor de gelegenheid in uitgebreide bezetting) dirigeert Maurice Luttikhuis ook kamerkoor Pa’dam. Het unieke samenspel met Pa’dam geeft een extra dimensie aan de zo herkenbare muziek van de Efteling. Gasten ervaren een muzikale en visuele reis door het heden en verleden van het attractiepark.

De visuele invulling van Efteling in Concert ligt in handen van regisseur en conceptmaker Jerom Fischer. Jerom Fischer: “Mijn doel was niet zomaar beelden uit het park te verzamelen, maar een geheel eigen stijl te ontwikkelen die ruimte laat voor de ‘magie van herinneringen’, zodat iedere toeschouwer zijn eigen herinneringen aan de Efteling kan herkennen en herbeleven.”

Speciaal voor dit concert ontwikkelde hij samen met Jason van Domburg, art director en set ontwerper een wereld van silhouetten en schaduwen die de muziek ondersteunen. Een betoverende miniatuurwereld bestaande uit honderden zorgvuldig uitgesneden houten laagjes vormen de basis van elke scene. Zo krijgt ieder nummer dat het orkest speelt straks een geheel nieuw decor.